top of page

Hvorfor brands skal tænke anderledesTrods sine snart 20 år på bagen, vinder sociale medier fortsat større og større indtog i vores personlige, såvel som professionelle, liv. Som et led i den udvikling har vi stiftet bekendtskab med, det vi kalder, kreatør-økonomien.


Hvis ikke du er helt med på hvad det er, så er kreatør-økonomien et udtryk for; decentraliseringen af indholdsproduktion og -distribution. Alle kan være ‘kreatører’- individer, såvel som virksomheder og det er ikke længere en nødvendighed at eje sit eget netværk eller talk-show, for at få lov til at sige noget til sin målgruppe. Det har sociale medier ændret totalt ved at gøre det ganske gratis, hvilket har ændret spillereglerne for markedsføring for altid.


Med kreatør-økonomiens nye muligheder for kommunikation og interaktion, ser vi også virksomheder, som finder nye måder at bygge deres brand på. Siden Simon Sinek i 2009 udgav sin bog "Start With Why" (hvilket er en fantastisk bog, hvis ikke du allerede har læst den), har vi talt meget om et formålsdrevet brand - og det er ikke fordi at det er på vej væk(!) - men i dag ser vi også en ny måde at arbejde med sit brand på, en måde som kreatør-økonomien har gjort mulig, nemlig et relationsdrevet-brand.
Det relationsdrevne brand fokuserer mindre på "hvorfor" og mere på "hvem" i deres kommunikation. De deler ikke deres budskab "centraliseret" men derimod "decentraliseret" igennem samarbejder og communities. De har mere fokus på at være "autentiske" end at være "æstetiske". De vil hellere være "relaterbare" end "inspirerende".


I denne her artikel vil vi give dig vores bud på, hvordan man som virksomhed/brand kan drage bedst nytte af kreatør-økonomien, ved at begynde at tænke som en kreatør... eller snarere, et kreatør-brand.


Spørger du os, så skal et kreatør-brand være mindst 3 ting for at være succesfulde, de kommer her 👇🏻


Autentiske ☘️

Én af de største omdrejningspunkter i kreatør-økonomien, som skiller sig markant fra tidligere, er autencitet. Kreatører har igen og igen bevist, at kommerciel succes kan opnåes ved at bygge reelle relationer til deres publikum - og brands kan gøre det samme!

Ved at skabe indhold som føles autentisk og relaterbart kan brands bygge bro mellem dem og deres kunder på en måde, som traditionel markedsføring ikke kan hamle op med.


Det lyder jo meget nemt, ikke? Spøg til side. Hvis du som brand har forhåbninger om at nå dertil, så er det afgørende, at man er villig til at tage nogle risici og eksperimentere med nye formater og kanaler. Du må være villig til at prøve nye ting af og se, hvad der resonerer hos din målgruppe(r) og dét kræver et skift fra den traditionelle envejskommunikation til en nysgerrig, interaktiv og engagerende tilgang.


Community-drevede 👥

Et andet afgørende aspekt, som du som brand skal mestre for at “vinde” i kreatør-økonomien er dit community. Kreatører bygger hele deres forretning/tilstedeværelse på en yderst loyal fanbase, som føler et stærkt tilhørsforhold til både kreatørern selv og resten af communitiet.


Som brand, kan du facilitere det samme ved at lytte til dit community og deres ønsker, interagere med dem (virtuelt eller fysisk) regelmæssigt og, mere simpelt sagt, ved blot at være til stede, som man ville ønske, en ven var det.

Ved at fokusere på dit community kan du også drage nytte af brugergenereret indhold (også kendt som UGC), hvilket er indhold, hvor dine kunder viser deres oplevelser med dine produkter eller ydelser. Brugergenereret indhold er fantastiskt effektivt i markedsføring, fordi det skaber en øget følelse af troværdighed og autencitet, og ved at opfordre og dele brugergenereret indhold, kan brands bygge netop de to ting mellem dem og deres publikum.


Villighed til at samarbejde 🤝

Ud over brugergenereret indhold, kan brands også samarbejde med kreatører om at skabe sponsoreret indhold. Dette er content, der indeholder et brands produkt eller ydelser og er skabt af en kreatør mod betaling. Ved at samarbejde med kreatører kan brands udnytte deres publikum og nå ud til nye potentielle kunder. Det er også det nogle bedre kender som influencer marketing.


Det er dog vigtigt at bemærke, at kreatører og deres publikum er ekstremt dygtige til at gennemskue vores motiver. De kan nemt få øje på dårlige eller forcerede samarbejder. Brands bør derfor tilgå samarbejder med kreatører på en måde, der føles ægte og naturlig for begge parter. Dette kræver en dyb forståelse af kreatørens indhold og publikum, samt en vilje til at arbejde sammen om at skabe noget helt unikt, som kun kan laves i fællesskab.


Konklusion

Der er ingen tvivl om at kreatør-økonomien har skabt nye muligheder for kreatører, men ved at have læst med så langt, er det forhåbentligt blevet klart for dig, at kreatør-økonomien bestemt også er for brands. Ved at tænke som en kreatør, kan brands opbygge autentiske relationer til deres kunder, skabe en følelse af fællesskab og udnytte kraften i brugergenereret indhold og samarbejder med kreatører. Der er ingen tvivl om, at det er en spændende tid at være i markedsføringens verden, og dem, der omfavner kreatør-økonomien, vil være dem, der får succes i de kommende år - ikke bare i 2023.Takeaways

  1. Brands kan vinde i kreatør-økonomien ved at adopterer en autentisk og relaterbar tilgang til deres indhold og markedsføring generelt.

  2. "Plejer" er død og brands er også nødt til at være villige til at eksperimenterer og prøve nye formater af.

  3. Det er essentielt for kreatører, såvel som fremtidens brands, at skabe relationer med deres publikum og bygge community.

  4. Brugergenereret indhold (også kendt som UGC) er en unik og kraftfuld måde for brands at skabe tillid og troværdighed til deres publikum.

  5. Brands bør gå til samarbejder med kreatører/influencere på en ægte og naturlig måde, hvor der er gode synergier, for at undgå at blive anset for værende "uægte" eller "forceret" i deres samarbejder.

  6. Det kræver en lang-sigtet tilgang at bygge brand i kreatør-økonomien. En kreatørs publikum værdsætter autencitet og konsistens og derfor er brands nødt til at være villige til at investerer både den nødvendige tid og ressourcerne det kræver, for at bygge et stærkt brand og omdømme over tid.

  7. Kreatør-økonomien er i konstant udvikling og brands er nødt til at holde sig løbende opdaterede på de seneste trends og platforme. Ønsker man at forholde sig relevant og engagerer sit publikum, er det afgørende at man er villig til adopterer sig nye udviklinger og eksperimenterer med nye formater og kanaler.bottom of page